Información importante

Este blog es un poco de todo. Es como un cajón de sastre...

Salud, alimentación, nutrición, dietas, vegana, vegetariana, ayurveda, ortomolecular ...., recetas cocina, remedios, trucos, tóxicos, manualidades, bricolage, reciclaje, costura, punto, y mucho más ..........La información médica en este sitio está proporcionada como recurso informativo solamente y no debe ser usada con fines de diagnóstico o tratamiento.

Esta información no debe utilizarse como material educativo para el paciente, no establece relación de paciente a médico, y no debe usarse como substituto para diagnóstico y tratamiento profesional.

La consulta de este blog nunca puede sustituir a una consulta médica.

lunes, 23 de enero de 2017

El poder de les infusions

ETS EL QUE MENGES

Inici / L'ABC
16 d'abril 2014 per Neus Elcacho

El poder de les infusions

Vols conéixer les herbes remeieres més eficaces per a pal·liar les afeccions més comunes?
Actualment el te és la segona beguda més consumida al món després de l’aigua, i podem trobar més de tres mil varietats diferents d’aquesta planta arreu del planeta.
A part del te, les herbes remeieres més consumides en tisana (infusió) a l’Estat Espanyol són la camamilla, la menta poliol, la til·la i la valeriana.
Pau Esculies. Te Kukicha amb regalèssia i pell de mandarina, recepta de Montse Vallory
Pau Esculies. Te Kukicha amb regalèssia i pell de mandarina, recepta de Montse Vallory
Quan anem a bars i restaurants, sovint són les úniques opcions que ens ofereixen. S’esmercen a tenir una carta de vins i cafès àmplia i, en canvi, s’obliden de les infusions. Els més avançats potser tenen rooibos o te verd i vermell, però hi ha molt camí per fer encara.
La pregunta és: “Si tots demanem camamilla, til·la o valeriana, és que aquí estem massa nerviosos i dormim malament o que ens falta tenir més cultura del potencial de les plantes?
Les herbes més eficaces per pal·liar les afeccions més comunes, com la dispèpsia (digestions difícils), no són només la camamilla i la menta poliol, n’hi ha de millors. I la til·la no és la millor infusió que podem prendre per relaxar-nos ni adormir-nos. Us en presentem unes quantes més:

infusions_cat

Per segons què, és bo crear fórmules que barregin dues o tres herbes i així aprofitar propietats diferents.
S’aconsellen màxim tres tasses al dia, i la dosi per tassa és d’una cullereta rasa.
Hi ha herbes i espècies que poden fer que les infusions tinguin un gust més bo: és el cas de la regalèssia, la menta, l’estèvia, la canyella i la vainilla.
Si us mediqueu de manera regular, esteu embarassades o alletant, cal que pregunteu al metge o dietista si podeu prendre certes plantes, perquè n’hi ha que tenen contraindicacions.
Podeu trobar cases d’infusions ecològiques que tenen combinacions amb molt bon gust, com és el cas de Sonnentor –una marca que la Montse Vallory recomana a tothom, i que costa de trobar fora de la botiga Obbio– i de Yogi Tea –famosa casa que combina tes i espècies, amb, així doncs, encara més beneficis.
https://etselquemenges.cat/abc/el-poder-de-les-infusions
Neus Elcacho
Dietista integrativa i coach nutricional

  
Ara pots demanar cita amb la
Neus Elcacho a La Consulta de l´Ets
936 338 063 Correu electrònic

No hay comentarios: