Información importante

Este blog es un poco de todo. Es como un cajón de sastre...

Salud, alimentación, nutrición, dietas, vegana, vegetariana, ayurveda, ortomolecular ...., recetas cocina, remedios, trucos, tóxicos, manualidades, bricolage, reciclaje, costura, punto, y mucho más ..........



La información médica en este sitio está proporcionada como recurso informativo solamente y no debe ser usada con fines de diagnóstico o tratamiento.

Esta información no debe utilizarse como material educativo para el paciente, no establece relación de paciente a médico, y no debe usarse como substituto para diagnóstico y tratamiento profesional.

La consulta de este blog nunca puede sustituir a una consulta médica.

sábado, 20 de agosto de 2016

Curri de verdures d'estiu amb cigrons

Receptes.cat

Ingredients

  • 400gr de ciurons
  • 300gr d'arròs basmati
  • 1 ceba blanca
  • 4 alls
  • 1/2 carabassó
  • 1 albergínia
  • 1 pebre verd
  • 5 tomàtigues de pera
  • una dotzena de mongetes verdes
  • 1 poma
  • 3 xilis de jalapa
  • 400ml de llet de coco
  • 5 cullerades de salsa de soja
  • 2 cullerades de pasta de curri
  • 50gr d'arrel de gingebre
  • cilantre
  • oli d'oliva
  • unes gotes d'oli de sèsam
  • 1 llima
 racions

Elaboració

Començam pelant i picant els alls i el gingebre i ho posam a daurar una mica dins el wok amb un poc d'oli d'oliva. Afegim la ceba tallada en juliana i quan comenci a tornar transparent afegim les mongetes verdes tallades en trossos d'uns 3 o 4cm.
Passats 4 o 5 minuts podem afegir el carabassó i l'albergínia tallats en daus i els 3 xilis de jalapa sense les llavors i cada un tallat en 4 parts de forma longitudinal. Uns 5 minuts després, podem afegir el pebre verd i les tomàtigues tallats a daus. Li donam una volta a tot dins el wok perquè es mescli bé i ja podem afegir la salsa de soja. Jo hi he posat 5 cullerades de salsa de soja i no hi he afegit gens de sal.
Quan hem mesclat bé la salsa de soja amb totes les verdures podem afegir les 2 cullerades de pasta de curri i la llet de coco. Tot seguit pelam una poma, la ratllam i l'afegim al nostre plat. Ara ha arribat el moment d'afegir els ciurons, que els haurem bullit abans o ja els podem comprar bullits, com he fet jo. Ho tenim tot junt 10 minuts i podem baixar una mica el foc, ja que fins ara he cuinat a foc molt fort. Durant aquests 10 darrers minuts ho podem tapar.
Podem aturar el foc i és l'hora d'afegir 4 o 5 gotes d'oli de sèsam i un poc de cilantre fresc picat.
Esper que us agradi.
 50 min.

Notes

Jo ho he servit amb una mica d'arròs basmati. D'aquesta manera ens pot servir com a plat únic i és ben complet. Podem sucar-hi un poc de llima i mesclar-ho tot i li donarem una frescor que vos sorprendrà.

-
http://www.receptes.cat/recepta9757/curri_de_verdures_destiu_amb_ciurons


No hay comentarios: