Receptes.cat
Ingredients
- 400gr de ciurons
- 300gr d'arròs basmati
- 1 ceba blanca
- 4 alls
- 1/2 carabassó
- 1 albergínia
- 1 pebre verd
- 5 tomàtigues de pera
- una dotzena de mongetes verdes
- 1 poma
- 3 xilis de jalapa
- 400ml de llet de coco
- 5 cullerades de salsa de soja
- 2 cullerades de pasta de curri
- 50gr d'arrel de gingebre
- cilantre
- oli d'oliva
- unes gotes d'oli de sèsam
- 1 llima
Elaboració
Començam pelant i picant els alls i el gingebre i ho posam a daurar una mica dins el wok amb un poc d'oli d'oliva. Afegim la ceba tallada en juliana i quan comenci a tornar transparent afegim les mongetes verdes tallades en trossos d'uns 3 o 4cm.
Passats 4 o 5 minuts podem afegir el carabassó i l'albergínia tallats en daus i els 3 xilis de jalapa sense les llavors i cada un tallat en 4 parts de forma longitudinal. Uns 5 minuts després, podem afegir el pebre verd i les tomàtigues tallats a daus. Li donam una volta a tot dins el wok perquè es mescli bé i ja podem afegir la salsa de soja. Jo hi he posat 5 cullerades de salsa de soja i no hi he afegit gens de sal.
Quan hem mesclat bé la salsa de soja amb totes les verdures podem afegir les 2 cullerades de pasta de curri i la llet de coco. Tot seguit pelam una poma, la ratllam i l'afegim al nostre plat. Ara ha arribat el moment d'afegir els ciurons, que els haurem bullit abans o ja els podem comprar bullits, com he fet jo. Ho tenim tot junt 10 minuts i podem baixar una mica el foc, ja que fins ara he cuinat a foc molt fort. Durant aquests 10 darrers minuts ho podem tapar.
Podem aturar el foc i és l'hora d'afegir 4 o 5 gotes d'oli de sèsam i un poc de cilantre fresc picat.
Esper que us agradi.
Passats 4 o 5 minuts podem afegir el carabassó i l'albergínia tallats en daus i els 3 xilis de jalapa sense les llavors i cada un tallat en 4 parts de forma longitudinal. Uns 5 minuts després, podem afegir el pebre verd i les tomàtigues tallats a daus. Li donam una volta a tot dins el wok perquè es mescli bé i ja podem afegir la salsa de soja. Jo hi he posat 5 cullerades de salsa de soja i no hi he afegit gens de sal.
Quan hem mesclat bé la salsa de soja amb totes les verdures podem afegir les 2 cullerades de pasta de curri i la llet de coco. Tot seguit pelam una poma, la ratllam i l'afegim al nostre plat. Ara ha arribat el moment d'afegir els ciurons, que els haurem bullit abans o ja els podem comprar bullits, com he fet jo. Ho tenim tot junt 10 minuts i podem baixar una mica el foc, ja que fins ara he cuinat a foc molt fort. Durant aquests 10 darrers minuts ho podem tapar.
Podem aturar el foc i és l'hora d'afegir 4 o 5 gotes d'oli de sèsam i un poc de cilantre fresc picat.
Esper que us agradi.
Notes
Jo ho he servit amb una mica d'arròs basmati. D'aquesta manera ens pot servir com a plat únic i és ben complet. Podem sucar-hi un poc de llima i mesclar-ho tot i li donarem una frescor que vos sorprendrà.
-
http://www.receptes.cat/recepta9757/curri_de_verdures_destiu_amb_ciurons
No hay comentarios:
Publicar un comentario