Receptes.cat |
Categoria: Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Origen: Espanya > Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Tipus de plat: Estofat
Origen: Espanya > Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un bròquil de mida petita
- Quatre patates mitjanes
- 400 grams de xixorrites
- Oli d'oliva
- Sal
- Quatre alls pelats
- Nou moscada
- Nata líquida
- Aigua
4 racions
Utensilis
Un cassó gran
Una paella gran
Quatre plats plans grans de porcellana blanca
Una espàtula de fusta
Una escorredora
Una premsadora (passapurés)
Una cassola mitjana
Una paella gran
Quatre plats plans grans de porcellana blanca
Una espàtula de fusta
Una escorredora
Una premsadora (passapurés)
Una cassola mitjana
Elaboració
Primerament, en un cassó amb aigua i sal, fiquem a coure les patates pelades i tallades a trossos regulars, juntament amb el bróquil tallat en botonets fins que tot plegat és cuit al "dente".
Seguidament, ho escorrem i ho passem per la premsadora i ho fiquem a la cassola per acabar de fer la recepta.
Amb el foc baix, fiquem un raig d'oli d'oliva, un raig de nata líquida, ho corregim de sal i hi afegim un polsim de nou moscada.
Quan tot plegat és al nostre gust, anem ficant el puré en cada un dels plats.
A part, en una paella amb un raig d'oli, sofregim els alls laminats, i quan estan daurats, afegim les xixorrites, els hi donem unes voltes i ja les podem ficar en cada un dels plats al damunt del puré amb una mica de l'oli de fregir-les i ja ho podrem servir a taula.
Seguidament, ho escorrem i ho passem per la premsadora i ho fiquem a la cassola per acabar de fer la recepta.
Amb el foc baix, fiquem un raig d'oli d'oliva, un raig de nata líquida, ho corregim de sal i hi afegim un polsim de nou moscada.
Quan tot plegat és al nostre gust, anem ficant el puré en cada un dels plats.
A part, en una paella amb un raig d'oli, sofregim els alls laminats, i quan estan daurats, afegim les xixorrites, els hi donem unes voltes i ja les podem ficar en cada un dels plats al damunt del puré amb una mica de l'oli de fregir-les i ja ho podrem servir a taula.
70 min.
No hay comentarios:
Publicar un comentario