Información importante

Este blog es un poco de todo. Es como un cajón de sastre...

Salud, alimentación, nutrición, dietas, vegana, vegetariana, ayurveda, ortomolecular ...., recetas cocina, remedios, trucos, tóxicos, manualidades, bricolage, reciclaje, costura, punto, y mucho más ..........La información médica en este sitio está proporcionada como recurso informativo solamente y no debe ser usada con fines de diagnóstico o tratamiento.

Esta información no debe utilizarse como material educativo para el paciente, no establece relación de paciente a médico, y no debe usarse como substituto para diagnóstico y tratamiento profesional.

La consulta de este blog nunca puede sustituir a una consulta médica.

jueves, 22 de diciembre de 2016

Quin producte de coco necessito?

ETS EL QUE MENGES31 de maig 2016 per Martina Ferrer

Inici / Aprendre a comprar


El coco és una fruita tropical de la qual s’aprofita tot: l’aigua, la polpa, el greix i, fins i tot, la closca per fer fibra de coco, molt utilitzada en horticultura ecològica.

OLI DE COCO


La polpa del coco fresc és rica en aigua; en canvi, quan el coco ésmadur, la polpa és rica en hidrats de carboni i greix

El greix principal del coco és l’àcid làuric, un àcid gras saturat de cadena llarga que l’organisme metabolitza diferent de la resta de greixos; és més digestiu i estimula el metabolisme, per això es diu que l’oli de coco ajuda a perdre pes. A més, l’oli de coco té propietats antifúngiques i antibacterianes, per això és molt indicat per als pacients que pateixen de càndides. L’oli de coco és aromàtic i és el greix més estable a temperatures elevades, per això resulta ideal per cuinar. Cal saber que a l’hivern aquest oli és sòlid, i a l’estiu és líquid.
Sovint es fa servir en preparacions que volem que quedin un pèl sòlides, com per exemple una massa de fruits secs que no anirà al forn, sinó a la nevera. Amb el fred de la nevera, la massa agafarà consistència. També s’utilitza per fer saltats de verdures en un wok, ja que és una cocció que demana temperatura alta, que l’oli de coco resisteix bé. A més, dóna un toc oriental al plat molt interessant.


AIGUA DE COCO

L’aigua de coco també és un altre producte estrella.
Conté tots els minerals necessaris per al bon funcionament de l’organisme. Molts esportistes en prenen com a beguda isotònica, ja que no conté sucres afegits, edulcorants ni conservants, és equilibrada i es pot considerar el refresc més saludable i natural.

LLET DE COCO

Seguim amb un dels productes que no podem deixar de mencionar: la llet de coco. Un cop més, és diferent a l’hivern i a l’estiu. A l’hivern, quan obrim la llauna trobarem tota la part greixosa a la part de sobre, i l’aigua a sota. Podem fer servir el greix per menjar-nos-el com si fos un iogurt grec amb fruites del bosc i, a part, beure l’aigua, o posar tota la llauna al got de la batedora i batre-ho per homogeneïtzar-ho. Si no la fem servir tota, la podem guardar en un pot de vidre a la nevera de quatre a sis dies sense cap problema. Un cop batuda, és ideal per afegir al wok de verdures amb una mica d’arròs integral o pollastre i curri, i tenir un plat 100% tailandès; o afegir la llet en una crema de verdures en lloc de posar-hi formatgets o llet de vaca. També es pot fer servir per a una gran varietat de postres (batuts, gelatines, cremes de fruites, etc.).
Hi ha un altre tipus de llets de coco al mercat, que normalment trobem en bric: en aquest cas fem referència a la barreja de la polpa del coco amb aigua. El més interessant és que siguin només una mescla de coco i aigua, i que no portin altres ingredients. Són delicioses, suaus, dolces per naturalesa i amb menys contingut greixós que les de llauna. També són ideals per fer postres dolces, batuts de fruites o per beure ben fresques a l’estiu.
Sovint, però, trobem liquats vegetals, mal anomenats “llets vegetals”, fets amb cereals i un petit percentatge de coco. No estan del tot malament, però som partidaris d’anar canviant per no prendre tants cereals.

XIPS, SUCRE I XAROP DE COCO


Els xips de coco són trossets deshidratats de la polpa del coco madur. Són cruixents i deliciosos. Poden servir per decorar qualsevol preparació o, una mica triturats, per posar en unes galetes casolanes, per exemple. A més, ens aportaran un toc cruixent. Les de la marca Rapunzel són de comerç just.
Finalment, trobem el sucre de coco i el xarop de coco. Tant el sucre com el xarop de la flor de coco són perfectes per endolcir el que vulguem. Tenen un índex glucèmic molt baix; no fan pujar els nivells de glucosa en sang d’una manera exagerada, que, per tant, es mantenen més estables.
productes coco
Tots aquests productes els podreu trobar als supermercats Llobet.
Segons la medicina tradicional xinesa, a la nostra latitud els aliments d’origen tropical poden refredar l’organisme; però a la primavera, l’estiu i, fins i tot, la tardor, els podem fer servir tranquil·lament, ja que la temperatura que tenim s’assembla a la del tròpic durant tot l’any i, fins i tot, ens pot anar bé refrescar-nos amb aquests productes.
http://www.etselquemenges.cat/aprendre-a-comprar/quin-producte-de-coco-necessito

No hay comentarios: